Als je buikgriep hebt, zullen er een aantal symptomen aan het licht komen. Maar als er symptomen van buikgriep aan het licht komen, wil dit niet direct zeggen dat je buikgriep hebt. Vaak zorgt een combinatie van verschillende symptomen ervoor dat je buikgriep hebt. In de meeste gevallen zullen de symptomen van buikgriep vanzelf weer verdwijnen, dit kan een aantal dagen duren. Wanneer de symptomen zich langer voor doen, kun je een arts raadplegen. Een arts kan dan een geneesmiddel voorschrijven om de symptomen weg te nemen.

 

Symptomen van buikgriep

In de meeste gevallen zal je bij buikgriep misselijk zijn en zal je moeten overgeven. Je voelt je niet lekker en daarom doe je er goed aan om een lege emmer bij je in de buurt te houden. Daarnaast kun je in de onderbuik pijn ervaren, dit kan erg vervelend zijn. Ook kan het zijn dat je darmen flink tekeer gaan, ze kunnen dan flink gaan borrelen. Het kan ook gebeuren dat je diarree krijgt. Met de diarree kan slijm en bloed meekomen. Een gevolg van diarree is vaak gewichtsverlies. Je eetlust vermindert en eten kun je niet binnen houden. Tijdens een buikgriep is het goed mogelijk dat je een aantal kilo’s aan gewicht zult verliezen. Pijn in de maag is ook een symptoom dat vaak voorkomt. Je gehele maag kan zeer doen als je krampen in de maag hebt. 
Er zijn natuurlijk nog meer symptomen te noemen van buikgriep. Deze symptomen komen alleen in mindere mate voor. Zo kun je koorts krijgen en hoofdpijn is ook een symptoom van buikgriep. Ook kan het zijn dat je te maken krijgt met spierpijn en dat geen zin hebt om dingen te doen. Blijf daarom vooral lekker liggen en ziek goed uit.

 

Oppassen bij buikgriep

Het kan zijn dat je maar weinig last hebt van een buikgriep. Er zijn ook mensen die snel behoefte hebben aan medische verzorging. Er zijn immers iedere dag nog mensen die sterven aan buikgriep. Deze mensen komen te overlijden door uitdroging of een verhoogd vochtverlies. Wanneer je dus buikgriep hebt, moet je dus goed verzorgd worden. Je moet voor een aantal symptomen erg goed oppassen. Veel dorst en een droge mond komt veel voor bij buikgriep, blijf daarom veel drinken. Ook kan het zijn dat je een zweverig gevoel hebt en dat je ogen waterig zijn. Het is dan raadzaam om een arts te raadplegen. Doe dit ook als je erg misselijk bent of als je verkramping voelt in je voeten, benen en handen. Het kan ook zijn dat je versuft bent en dat je weinig moet plassen. Ook in deze gevallen is het raadzaam om een arts te bezoeken. Eventueel kunnen er dan medicijnen worden voorgeschreven.